16/10/2019

Premis “Concepción Aleixandre a la dona científica valenciana” 2019

AUTOR: Ajuntament de Picanya

L´Ajuntament de Picanya ha decidit convocar dos premis i una beca a dones científiques vives, per tal de visibilitzar i reconèixer els mèrits de les dones científiques a la Comunitat Valenciana i al nostre poble. El nom dels Premis “Concepción Aleixandre” fa homenatge a una dona nascuda l´any 1862 que va saber combinar la medicina – en l’especialitat de ginecologia – amb la pedagogia; i que, a més, va ser inventora, activista, feminista i sufragista. Una vertadera pionera en la ciència i en la vida.

 

Les contribucions de les dones han estat oblidades i negades en el món de la ciència. “(…) els Premis Nobel, segurament són els premis científics més importants en l’àmbit global. Des de 1901 fins a 2017, més d’un segle, s’ha guardonat amb un Premi Nobel a 893 persones, de les quals 844 han sigut homes (94,51%) i sols 49, dones (Marie Curie el va obtindre en dues ocasions). És a dir, les dones premiades en els Nobel representen un escàs 5,49%.

 

Motivació

 

El 7 de març de 2017 l’Ajuntament de Picanya, en col·laboració amb la Universitat de València, va realitzar una taula redona de dones científiques que va donar mostra del treball quotidià de dones professionals en els diferents camps de la ciència. L’acollida que va rebre, per part del públic de Picanya, va ser tan gran que inspirà la creació dels PREMIS CONCEPCIÓN ALEIXANDRE.

 

Cada any, en els Premis Concepción Aleixandre, s’optarà per diferents àrees de coneixement. En la primera edició d’aquests premis (2018), es van presentar 42 candidatures: 39 a la categoria “Comunitat Valenciana” i 3 a la categoria “Local”. I, a més, es va premiar dues dones de l’àrea de les ciències experimentals.

 

En aquesta edició 2019 es convoca el premi en l’àrea de les enginyeries i s’obri a totes les àrees del coneixement en les categories Locals. 

 

Més informació.

Red de Universidades Valencianas para el fomento de la I+D+i (RUVID) - C/ Serpis 29 - Edificio INTRAS - 2ª planta - 46022 - Valencia - España
Teléfono: +34 9616 254 61 - Correo Electrónico: comunicacion @ ruvid.org - Web: www.ruvid.org - Código ISSN: 1988-8155 - Política Protección de Datos
logo uvlogo upvlogo ualogo ujilogo umhlogo uchlogo ucv